فهرست مطالب
ویروس کرونا انتقالش مثل آب خوردن!
هنوز دانستهها در مورد چگونگی انتقال ویروس جدید کرونا (SARS-CoV-2) کامل نیست . اما بر پایه آنچه تاکنون میدانیم، انتقال ویروس به صورت سرایت قطرهای، از طریق تماس یا قطره صورت میگیرد. قطرات ناشی از بازدم، سرفه یا عطسه و شاید حتی سخن گفتن فرد بیمار میتوانند باعث انتقال بیماری از طریق قطره به دیگران شوند. در این حالت “قطرهها” میتوانند وارد هوا شده و از سوی دیگر سوار بر دَم، وارد دهان و دستگاه تنفسی افراد سالم شوند.
در مورد انتقال از طریق ذرات هوا (آئروسل: ترکیب ویروس با ذرات بسیار ریز معلق موجود در هوا) هنوز پاسخی قطعی وجود ندارد. احتمال دیگری که در مورد راههای انتقال این ویروس از آن سخن به میان است، انتقال از طریق هوا به مخاط چشم است.
پخش ویروس در هوا
ویروس کرونا میتواند در هوا در حال چرخش باشد. هرچند گفته میشود، محدودهای که ویروس در هوا معلق است کم و بین “یک و نیم” تا حداکثر “یک متر و هشتاد سانتیمتر” است . اما در فضاهای بسته یا در کلانشهرهای شلوغ مملو از جمعیت، همین برد کوتاه هم برای انتقال کفایت میکند. یک نقطه قوت دیگر این ویروس در مقایسه با دیگر ویروسهای مشابه این است که در مرحله آغاز پس از ورود به بدن، در گلو جا خوش میکتد و در آنجا تکثیر میشود و در حقیقت میتواند از گلو به گلو بپرد یا به عبارتی دقیقتر، منتقل بشود.

با دیدن این تصویر و دانستن اینکه ویروس از طریق افراد آلوده در هوا پخش میشود
قطعا در خانه می مانیم و فاصله اجتماعی را رعایت می کنیم.
ارتشی مخفی، ناقل بیخبر
یک توضیح ساده آن است که کووید ۱۹ یا همان ویروس کرونا مخفیانه عمل میکند . به این ترتیب که از بیمارانی که خودشان از وجود این ویروس در بدن بیاطلاع هستند. به عنوان تخته پرش برای انتقال به بدن انسانهای دیگر استفاده میکند. محققان چینی در پژوهشهایشان با فرد آلودهای برخورد کردند که هیچ گونه علائم بیماری نداشت . اما دقیقا به اندازه یک فرد بیمار با علائم مشخص این بیماری، حامل ویروس بود. گفته میشود این ناقلان بیخبر و بیعلائم یا با علائم خفیف میتوانند تا ۶۰ درصد جمعیت افراد آلوده به ویروس را تشکیل دهند. البته مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها در آمریکا میگوید، “انتقال مخفیانه” یا انتقال از طریق ناقلانی که از وجود ویروس در بدنشان بیاطلاعند، نمیتواند عامل اصلی پاندمی کنونی باشد.
ویروس کرونا چطور منتقل می شود؟
مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا، این بیماری نیز از طریق ترشحات تنفسی فرد بیمار هنگامی که او سرفه یا عطسه می کند، منتقل می شود. قطرک های پخش شده روی سطوح می نشینند و ویروس از طریق دست های دیگران، به آنها منتقل می شود.مردم هنگامی که دهان، بینی و چشمان خود را لمس می کنند به این بیماری مبتلا می شوند.
راه های انتقال ویروس کرونا
اسکناس
اسکناسها میتوانند ناقل کووید ۱۹ باشند، اما سعی کنید خیلی نگران نشوید این امر زمانی میتواند خطرناک باشد که کسی از اسکناس برای عطسه استفاده کند؛ و سکهها هم در واقع محیطهای بسیار بدی برای زنده ماندن ویروسها هستند.
آشپزخانههای اداری
معمولا در ادارهها و سازمانها دستگاههای قهوه یا کتری توسط چند نفر مدیریت میشوند، بنابراین ایده خوبی است که پس از هر بار استفاده، از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید.
دستگیره در
لمس کردن این موارد اغلب اجتناب ناپذیر است و افراد مختلفی ممکن است این کار را انجام دهند، بنابراین حواستان به دستگیرهها باشد و پس از هر بار لمس دستهای خود را بشویید و یا حتی الامکان ضدعفونی کنید تا از انتقال ویروس کروتا به شما چلوگیری شود.
دستگاههای خودپرداز یا بلیت
دستگاههای خودپرداز از جمله موارد بسیار شایع و خطرناک در انتقال ویروس هستند، به خاطر داشته باشید که روزانه صدها نفر از این سیستم برای دریافت پول استفاده میکنند بنابراین بسیار مراقب باشید و تا آنجا که میتوانید فعالیتها و تراکنشهای خود را به صورت اینترنتی انجام دهید. دستگاههای شارژ بلیت نیز در شرایطی مشابه قرار دارند پس برای تمدید اعتبار بلیتهای الکترونیک سعی کنید از تمهیداتی که نهادهای مرتبط برای پرداخت و شارژ آنلاین در نظر گرفتهاند، استفاده کنید.
پلههای برقی
پلههای برقی، نردههای لولهای و دیوارها به طور بالقوه روزانه توسط هزاران نفر لمس میشوند، اگر شما مجبورید که از حمل و نقل عمومی استفاده کنید، به هیج وجه از حصارها استفاده نکنید و پس از پیاده شدن دستهای خود را ضدعفونی کنید.
مکانهای عمومی مانند گرمابهها و استخرها
تا میتوانید از رفتن به مکانهای عمومی مانند استخرها، حمامهای عمومی و باشگاههای ورزشی خودداری کنید. این اماکن پتانسیل بالایی در انتقال ویروس دارند و افراد زیادی به آنجا رفت و آمد میکنند و ممکن است محتویات دهان و بینی خود را در این مکانها بشویند.
بیمارستانها
یکی از مکانهایی که میتوانند مرکز شیوع ویروسها باشند، بیمارستانها هستند، چرا که میزان مراجعه افراد به مراکز درمانی بسیار است و معمولا افراد بیمار و مبتلا به آنجا میروند، بنابراین کادر درمانی و مراجعه کنندگان باید قبل و بعد از هر مراجعتی دستهای خود را شسته و به رعایت تمام نکات بهداشتی اهتمام داشته باشند.
تلفن
گوشی تلفن به دلیل آنکه تماس مستقیم با دستها و صورت افراد دارد، از جمله وسایل ناقل است؛ البته گوشی همراه خطر کمتری نسبت به گوشی ثابت دارد، بنابراین باید در استفاده از تلفنهای اداری و همگانی دقت بیشتری داشت و تا حد امکان با رعایت کامل نکات بهداشتی برای جلوگیری از ویروس کرونا مورد استفاده قرار بگیرند.
صندلیهای هواپیما
همانطور که بارها تاکید شده است، سفرهای بینالمللی میتواند یکی از راههای مهم انتقال ویروس باشد. روزانه افراد زیادی از هواپیما برای مسافرت استفاده میکنند که این امر میتواند یک زنجیره محکم در شیوع ویروس باشد. از آنجا که علائم این بیماری در روزهای اول خاموش است و فرد تا دو هفته متوجه بیماری خود نمیشود، احتمال انتقال ویروس از طریق رفت و آمد افراد مبتلای ناآگاه از بیماری بسیار است، بنابراین پرهیز از مسافرت یکی از مهمترین راههای پیشگیری است. قطعا صندلیهای هواپیما میتوانند بستر مناسبی برای تجمع و انتقال ویروس باشند.
راههای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
جلوگیری از پخش ویروس کرونا

واقعا نمیدانم چرا صدا و سیما این مسائل بسیار مهم را اطلاع رسانی نمیکند به گمانم بدشون همنمیاد مردم درگیرش باشند چند روزی مردم را واسه یک میلیونوام به پست بانک ها کشاندند که چی سیم کارت به نام خودشان بگیرند
یعنی مروم رو سمت کرونا فرستاند با صف های طولانی که ایجاد شده